Hulpmiddelen om u te helpen

Op oudere leeftijd wordt u mobiliteit telkens iets minder. Voor sommige komt de mindere mobiliteit wat later als de ander, maar minder mobiel wordt iedereen. Om u te helpen zijn er speciaal voor de ouderen in de samenleving hulpmiddelen op de markt gebracht.

Maakt het leven gemakkelijker

ADL hulpmiddelen zijn er in allerlei vormen en varieert enorm. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het aan- en uitkleden, dan zijn hier speciale aankleedstokken voor ontworpen, en daarnaast is de schoenlepel een bekend product bij iedereen. Daarnaast zijn er ook accessoires voor in de slaapkamer, speciaal voor de ouderen. Denk hierbij aan producten als een bed-tafel, een steun voor naast uw bed of een boekenstandaard.

Daarnaast hebben ouderen ook vaak problemen onder de douche en/of op toilet. Vaak kunnen ouderen niet te lang onder de douche blijven staan omdat zij moeite hebben met de evenwicht. Speciaal voor deze mensen zijn badstoelen ontworpen, waardoor je gewoon heerlijk kunt zitten terwijl u doucht.

Naast al het bovengenoemde zijn er natuurlijk nog ontelbaar hulpmiddelen voor de ouder. Een hulpmiddel is er om het leven voor iedereen gemakkelijker te maken, dus kent u iemand of bent u zelf iemand die wel een hulpmiddel kan gebruiken? Klik dan op de linkjes in dit blog!