Hoe kom je tot rust?

Tegenwoordig komt er heel veel op je af tijdens een gewone dag. Of je nu op je werk hebt gezeten of een vrije dag hebt gehad. Vaak begint een dag al met sociale media. Tijdens het wakker worden, kijk je meteen op je telefoon. Helaas zorgt dat er meteen voor dat je je onrustig gaat voelen. Je ziet alles wat anderen doen, waar ze mee bezig zijn en dan in een perfecte manier. Als reactie daarop ga jij alles wat je doet vergelijken met anderen en dat maakt je onzeker. Vooral wanneer je een hoogsensitief persoon bent, is het van groot belang dat je een ochtend rustig begint. Als HSP merk je meer op en heb je oog voor alle kleine details. Alle prikkels komen harder binnen en het duurt ook langer voordat deze prikkels verwerkt zijn. Dat kost dus veel energie en daarom moet je bewust tijd nemen om weer tot rust te komen.

 

Meditatie

Door even te gaan zitten, je ogen te sluiten en op je ademhaling te letten, kom je al heel snel tot rust. Het is de bedoeling dat je voelt waar de spanning of stress in je lichaam zit en dit probeert los te laten door middel van ademhaling. Je kunt eigenlijk overal mediteren, zolang het maar een rustige omgeving is. Denk hierbij aan thuis op de bank of wanneer je tussen de middag een wandelingetje maakt. De buitenlucht is ook zeer goed voor je gezondheid en brengt je tot rust.

 

Dagboek

Schrijf over hoe je dag is geweest en analyseer je gedrag van die dag. Waar werd je blij van en wat koste veel energie. Door dit na te gaan, weet je beter wat je wel en niet moet doen. Ook kun je inzien welke mensen een positieve invloed op je leven hebben en van wie je juist beter afstand kunt nemen.