Gebitsprothese specialist

Het gebit is een erg belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Het zorgt er natuurlijk voor dat we ons eten kunnen kauwen en dus verteren. Er kunnen helaas diverse klachten ontstaan aan het gebit waar onder parodontitis. De gevolgen hier van kunnen erg groot zijn.

Parodontitis

Parodontitis is een veel voorkomende term in de tandheelkunde dat betekend dat er een ontsteking aan de weefsels rondom de tand plaats vinden. Door deze bacteriële infectieziekte kan het kaakbot aangetast worden. Dit kan als gevolg hebben dat er tanden en kiezen verloren kunnen gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse oplossing voor deze problemen. Een van de oplossingen is het laten maken en plaatsen van een kunstgebit. Als u meer informatie over de mogelijkheden wilt weten kunt u een kijkje nemen op de website van kronen-vink-dental.nl.

Een kunstgebit

Om een kunstgebit te kunnen krijgen wordt er een afdruk gemaakt. Deze afdrukken worden vervolgens uitgegoten in gips. Aan de hand van deze afdrukken en lepels kan er een kunstgebit speciaal voor u worden gemaakt. Het kunstgebit zou als natuurlijk moeten aanvullen omdat het in zijn geheel wordt aangepast aan uw afmetingen en uw mond. U krijgt, voor het plaatsen, natuurlijk de proefprotheses te zien. Indien u tevreden bent met de proefprothese, dan kan de definitieve prothese worden gemaakt en kunt u deze ophalen. Kronen-vink-dental.nl kan u ook helpen bij kunstgebit reparatie.