Een Jacuzzi kopen voor ultieme ontspanning

Jacuzzi is officieel gezien de handels- of merknaam van een fabrikant van bubbelbaden. In de volksmond staat een Jacuzzi ook wel bekend als een bubbelbad, spa bubbelbad of buitenspa. Echter is het dus eigenlijk een merknaam die alleen door deze fabrikant gebruikt mag worden.

Een veel gebruikte slogan in de reclames van deze fabrikant is dan ook: “Wij leveren de Jacuzzi, anderen slechts een bubbelbad”.

Dit unieke wellness product is ontstaan bij het uitvinden van de luchtpomp. Deze uitvinding werd gedaan door Candido Jacuzzi. Candido was op zoek naar mogelijkheden om zijn achtjarige zoon Kenneth verlichting te geven voor zijn reumatoïde artritis. Vanuit deze uitvinding ontstond dus een verwarmd bad met bubbels. Dit unieke bad kreeg de naam “Jacuzzi”, refererend naar de familienaam. Een leuk te noemen detail is dat zoon Kenneth later aan het hoofd van het bedrijf stond.

Wat veel mensen niet weten is dat dit bad vele voordelen kent voor de gezondheid en zelfs met die insteek uitgevonden is. Mensen met reumatische klachten zoals pijn in spieren en gewrichten hebben veel baat bij een bubbelsessie. Het water zorgt voor een drukvermindering op de spieren en gewrichten en een verbeterde bloedcirculatie. Dit heeft als resultaat dat men vaak een verlichting van de aanwezige pijn voelt.

Tegenwoordig kennen we het bad zoals gezegd onder vele synoniemen. En zijn dan ook tal van aanbieders met baden in uiteenlopende prijs- en kwaliteitsklassen. Voordat u over gaat op het kopen van een bubbelbad is het van belang in kaart te brengen wat u wensen zijn. Denk aan het aantal massagejets dat u graag zou willen hebben, het aantal zit- en ligplaatsen, de grootte van het bad enz. Één ding is zeker: Een Jacuzzi kopen staat garant voor ultieme welzijn!