Eat Palazzo en de Italiaanse keuken uitgelegd

De Italiaanse keuken kent de meest excentrieke gerechten. Door de sfeervolle kleuren en gevarieerde smaken heeft de Italiaanse keuken veel restaurants over de gehele wereld beïnvloed. In dit artikel zullen wij u uitleggen welke producten zorgen voor de karakteristieke smaak die de Italiaanse gerechten kennen. Geïnteresseerd in het eten van Italiaanse gerechten? Dit kan bij Eat Palazzo. Bij Eat Palazzo kunt u daarnaast genieten van veel meer wereldgerechten. 

Noorden en zuiden 

Italië ken heel veel streken die ieder eigen producten en gerechten heeft. Zo wordt er in het Noorden vaker gewerkt met romige producten door de koeien die in grote getalen aanwezig zijn in deze regio. Hoe meer u zich naar het Zuiden van Italië begeeft, des te meer het gebruik van olijfolie wordt.  Daarnaast kiezen de Italianen er vaak voor wijnen te drinken die uit de regio komen. Een ingrediënt wordt echter door heel Italië gebruikt. Dit is natuurlijk de tomaat. De tomaat kent echter veel variaties in Italië. Zo zijn er soorten die een steviger structuur hebben maar ook juist tomaten die direct zullen smelten op de tong. De tomaat werkt tevens uitstekend in combinatie met de vele wijnen die worden gedronken in Italië.  De tomaten hebben namelijk een licht zure smaak die perfect past bij de zoete en fruitige aroma’s van de wijnen uit Italië. 

Kruiden

De Italianen houden van kruiden om de gerechten smaak te geven. Een veelvoorkomend ingrediënt dat voor de kenmerkende Italiaanse smaak zorgt is basilicum. Basilicum wordt veel gebruikt om salade en sauzen smaak te geven. Vaak wordt deze vers verworven van de plant. Daardoor geeft basilicum ook een mooi groeien kleur aan de gerechten.  Rozemarijn is ook een vaste smaakmaker die veel wordt gebruikt door de Italianen. De takjes van de rozemarijn wordt vaak mee geroosterd bij het bereiden van Kip, groenten of aardappelen.