definitief ontharen

Definitief ontharen

IPL-behandeling definitief ontharen

Wij zijn gespecialiseerd in IPL (Intense Pulsed Light) behandelingen. Ook wel foto-epilatie of flitsen genoemd, een ontharingstechniek die veelvuldig wordt toegepast bij medische en cosmetische behandelingen. Het is een ideale en veilige techniek voor definitief ontharen. Met de veilige ontharingsmethode d.m.v. lichtflitsen van de Medcos IPL kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie van het lichaam of gelaat behandeld worden met een haarreductie van gemiddeld 80-90%. Het doel van een behandeling met de Medcos IPL voor ontharen is de haarwortel definitief te doen afsterven d.m.v. selectieve fotothermolyse. De Medcos IPL geleidt het licht uit de lamp via een diafragma naar het behandelgebied. In het unieke Medcos IPL systeem wordt met gefilterde en volledig veilig licht de huid bereikt. Het bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Het haar geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuw haar meer uit kan groeien. De behandelkop wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits, die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een prikkeling voelen. De opeenvolgende behandelingen worden uitgevoerd in een periode variërend van 4 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om de haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van huid- en haartype zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat.

Adviezen voor de Medcos IPL-behandeling:

Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant aanbrengen op de te behandelen gebieden. Geen zonnebank of zonnen 2 weken voor en na de IPL-behandeling en/of gebruik een goede beschermfactor, bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk. Het te behandelen gebied dient 24-48 uur voorafgaand aan de IPL-behandeling geschoren te worden.

Adviezen na de Medcos IPL-behandeling:

Na de behandeling kan de huid plaatselijk wat rood zien of rode puntjes vertonen. Het lijkt op en voelt als een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt gedurende de dag. De eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen, baden, saunagebruik, stoombaden of zwemmen. Geen zonnebank of zonnen 2 weken voor en na de IPL ontharen behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor, bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk. Tijdens de behandelingen mogen de haartjes absoluut niet meer verwijderd worden d.m.v. harsen, een pincet of ontharingscrèmes. Ze mogen enkel nog afgeknipt of geschoren worden.

     

Voor definitief ontharen maken vooraf bij ieder consult een gratis proefflits en nemen samen met u uw medische anamnese door om te bekijken of uw huid bestand is tegen de IPL-behandelingen om definitief te kunnen ontharen. Deze proefflits zal altijd de stand zijn waar wij bij u als laatste behandeling mee willen eindigen. Bij twijfel maken wij meerdere flitsen op verschillende standen. Na 2 dagen willen wij u graag terugzien om te bekijken hoe uw huid heeft gereageerd op de flitsen en of de mogelijkheid er is u te behandelen. Wij stellen een plan op aan de hand van de staat van uw huid en lichaam op dat moment. Het is dus zeer belangrijk dat als er iets aan uw situatie is veranderd u dit altijd vooraf aan de behandeling aan ons laat weten. Als er tijdens de behandelingen iets aan uw gezondheid is veranderd, zoals een ziekte of medicijngebruik of er een donkere huid door de zon of zonnebank is ontstaan willen wij dit graag op voorhand weten.

Er zijn vele gevallen bekend van een IPL-behandelingen die foutief zijn uitgevoerd. Dit gebeurde vaak omdat de huid door de zon/zonnebank meer verkleurd is dan bij de vorige behandelingen. LaserCity heeft daarom als policy vooraf aan de eerste behandeling een of meerdere foto(‘s) van de behandelde gebieden te maken en dit telkens bij elke nieuwe behandeling te herhalen, dit zodat wij er zeker van zijn de behandeling volgens plan te laten verlopen, zonder complicaties. Let wel: indien wij wel een afwijking of kleurverschil in uw huidskleur constateren kunnen wij de behandeling op dat moment niet laten plaatsvinden. Laat ons dit altijd vooraf aan de behandeling weten om verdere teleurstellingen te voorkomen.

Het gebruik van verdovende zalf zoals (emlacrème) om de behandeling als minder gevoelig te ervaren raden wij ten strengste af. Mocht het IPL apparaat namelijk toch te hoog staan dan voelt u dit niet en kunnen er ernstige verbrandingen ontstaan. Concluderen wij dat deze crème vooraf aan de behandeling gebruikt is, dan kunnen wij u op dat moment niet behandelen.