Bubbelbad in uw eigen tuin

De Oude Romeinen ontdekten al dat warmwaterbaden, zoals we nu de Jacuzzi of bubbelbad kennen, erg goed voor de gezondheid waren. Het gaf toen al verlichting bij pijnlijke spieren. Het is dan ook niet gek dat bij veel professionele sportclubs, denk aan voetbalclubs of fitnesscentra, een bubbelbad beschikbaar is. Een Jacuzzi is dan ook niet alleen voor ontspanning te gebruiken.

In een Jacuzzi, ook bekend als bubbelbad of spa, zorgen massage jets voor een diepe massage van het hele lijf. Na een drukke dag werkt het zeer ontspannend om de spieren en gewrichten even tot rust te laten komen in het warme water.

Een Jacuzzi kent dus tal van positieve effecten op de gezondheid. Om een aantal voorbeelden te noemen. Een Jacuzzi is goed voor:
– De bloedsomloop
– Pijnlijke spieren en gewrichten
– De gemoedstoestand
– De nachtrust
– Het metabolisme

Mensen met reuma, artritis of hernia klachten ervaren een sessie in een bubbelbad als zeer ontspannend en heilzaam. In het water ervaart men geen druk op het lichaam. Dit komt door het natuurlijk drijfvermogen. Ook therapeuten en doktoren erkennen dit inmiddels en geven mensen met dergelijke klachten dan ook vaak het advies in warm water zoals bijvoorbeeld in een bubbelbad te gaan.

U denkt nu vast dat het een mooi verhaal is maar dat een eigen Jacuzzi onbetaalbaar is. Een Jacuzzi is tegenwoordig echter niet alleen meer voor de rijken onder ons te koop. Tegenwoordig zijn deze baden ook goed betaalbaar en het overwegen waard als u jarenlang wilt genieten van gegarandeerde ontspanning en welzijn.