Botox tegen overmatig transpireren en hoofdpijn

Botox wordt door de meeste mensen vooral geassocieerd met de behandeling van rimpels en huiplooien. Dat is niet onlogisch, want botox won zijn bekendheid voor de efficiënte werking tegen deze ouderdomsverschijnselen. De werkende stof in botox zorgt ervoor dat wanneer botox in de spiertjes wordt geïnjecteerd, de spier zal gaan ontspannen waardoor rimpeltjes gaan vervagen en de huid weer strakker wordt. Dat bovendien zonder dat er een operatieve ingreep aan de pas komt. Daarom kreeg botox ook wel de benaming van een liquid facelift. Het is dus niet verbazend dat botox behandelingen tegen rimpels zo populair zijn. Toch kent botox nog andere erg nuttige toepassingen die niet zo bekend zijn, maar toch mensen hun leven fel kunnen verbeteren.

Een eerste toepassing is het gebruik van botox tegen overmatig transpireren of hyperhidrosis. Overmatig zweten kan voorkomen over het hele lichaam, het vaakst uit het zich aan de handpalme, de oksels of de voetzolen. Dat is natuurlijk onaangenaam en zorgt voor enkele vervelde gevolgen zoals natte plekken op de kleren of een slechte lichaamsgeur. Botox kan dat tegengaan. In een botox kliniek worden er dan een aantal kleine botox injecties gedaan op de plaatsen waar het overmatig zweten het felst voorkomt. De botox zal de zenuwen blokkeren die zorgen voor het signaal aan de zweetklieren, daardoor stoppen de zweetklieren met de productie van zweet. Botox kan het overmatig transpireren reduceren met wel 95%.

De tweede toepassing is het gebruik van botox tegen hoofdpijn. Er zijn mensen die veel last ondervinden van aanhoudende spanningshoofdpijnen en daardoor beïnvloedt worden in hun alledaagse leven. Hoe hoofdpijn ontstaat is niet helemaal bekend, maar veel wordt veroorzaakt door spanningen in het hoofd. Door de injectie van botox in bepaalde voorhoofdsspieren, zullen deze ontspannen worden. Doordat de spieren niet meer zo gespannen zijn, zal de hoofdpijn verminderen of helemaal weggaan.