Afvallen? Ruik aan fruit!

Afvallen is een zware strijd, dat weet iedereen die het wel eens gedaan heeft. Maar er is goed nieuws dat kan helpen. Wanneer je ervoor zorgt dat je koelkast gevuld is met groenten en fruit dan wordt het makkelijker. Hoef ik het dan niet te eten? Nee, het zien en ruiken draagt al bij omdat dit je herinnert aan je doelen. Dit maakt je bewuster van wat je eet volgens wetenschappers.

Om tot deze conclusie te komen voerden wetenschappers van de Universiteit van Leeds in Engeland verschillende onderzoeken uit. Eén van de opvallendste conclusies was dat mensen minder chocola consumeren als ze daarvoor aan een verse sinaasappel hadden geroken!

Bij een ander experiment kreeg een groep afvallers een verse salade als voorgerecht, een andere groep kreeg een knoflookbroodje als voorafje. Na het voorgerecht mochten beiden groepen zelf hun hoofdgerecht uitzoeken. En wat kwam er aan het licht? De groep die salade had gekregen koos voor een kleiner hoofdgerecht, puur omdat de salade ze herinnerde aan hun doel om af te vallen.

“Het zien of ruiken van groenten en fruit kan je algemene voedselopname verlagen”, luidt de conclusie van het onderzoeksteam. “De gezonde producten die geassocieerd worden met diëten, kunnen je zelfcontrole verbeteren.”

“Als je op dieet bent en zin krijgt in eten, moet je je zintuigen een paar minuten doen focussen op gezond voedsel”, stelt onderzoekster Nicola Buckland van de universiteit van Leeds. “Hou ook zeker je fruitmand goed gevuld en bewaar voldoende groenten in je koelkast. En als je onderweg bent, moet je ook altijd een stuk fruit of rauwe groente meenemen”, raadt ze aan.

Voor iedereen die toch tijdens het dieet behoefte heeft in iets lekkers is er Slimpie. Slimpie heeft veel soorten producten die suikervrij zijn en zodoende veel gezonder zijn. Voor meer informatie over Slimpie kunt u op voorgaande link klikken.