Winkelen in het buitenland? Vergeet niet om een ​​btw-teruggave te claimen

Wist u dat u geld terugkrijgt op uw aankopen in plaatsen als , ja! Elk land buiten de EU!

Ik denk met weemoed terug aan het opgebouwde kleine vermogen dat ik in de loop der jaren had kunnen opbouwen in terug te vorderen belastingen, vooral tijdens mijn verschillende buitenlandse tripjes. Maar nu weet ik beter, en ik ben hier met informatie over hoe u kunt claimen wat van u is, wat tot 25% terug in de btw kan zijn in bepaalde landen.

Wat is het?
Btw staat voor ‘belasting toegeovegde waarde’ en dit zijn landelijke belastingen. Als ik in Amerika aan het winkelen ben, ben ik vrijgesteld van het betalen van die omzetbelasting die in de winkels wordt aangerekend. Ik zal het meestal van te voren moeten betalen, maar met de juiste stappen kan ik het terug krijgen – contant geld terug voordat je het land verlaat.

Een groot aantal landen biedt restituties van een bepaald bedrag. Als ik alle landen en hun btw-schema’s in deze post zou vermelden, dan zouden we hier nog wel eventjes zijn, want landen van St. Kitts tot Moldavië bieden allemaal een beetje terug. Maar het zijn heel veel landen en er zijn verschillende online resources om het uit te zoeken.

Individuele winkels kunnen ook kiezen of ze de BTW-teruggave aanbieden. Winkeliers die zich op buitenlandse kopers richten, zullen dit waarschijnlijk al doen, en hoe groter de transactie is, hoe waarschijnlijker het is dat zij zullen deelnemen. Toch weet ik dat in Argentinië bijvoorbeeld veel kleine designerboetieks een systeem hebben opgezet om bezoekers te helpen bij het claimen van btw.
Er is meestal een minimumaankoopbedrag, dus u kunt het beste al uw boodschappen op één plek doen. De toegevoegde bonus is dat dit ook zorgt voor minder papierwerk.

Wat is er nodig?
Het vergt een beetje planning en wat extra stappen om geld terug te krijgen, maar ik denk niet dat het te irritant of omslachtig is. Ik denk echt dat het het waard is als het je 1/4 van je rekening kan schelen.

Neem je paspoort om te winkelen. Controleer nogmaals of de winkelier weet wat de btw-teruggave is en of hij meedoet. Vraag de verkoper om u te helpen aan het document dat u nodig hebt. Hij of zij moet het ook invullen en zonder dat kun je het niet kopen.
Bewaar al uw aankopen, ontvangstbewijzen en formulieren bij de douane voordat u naar huis gaat en de documenten door de douane laat stempelen. Krijg je geld terug. Dit kan ofwel direct op de luchthaven worden gedaan op bepaalde terugbetalingskantoren of door een e-mail te sturen naar een formulier zodra u thuis bent. Het systeem zal afhangen van met welke verkoper u werkt.
Met een beetje geluk kunnen sommige winkels omgaan met documenten en vergoedingen om ter plekke te vergoeden. Dan heb je direct je geld en kun je je vakantie weer vrolijk voorzetten met toch een beetje meer reis-budget.