Voor 1 april moet uw belastingaangifte binnen zijn

Hebt u uw belastingaangifte over 2012 al ingediend? Let op want de deadline voor uw belastingaangifte komt snel dichterbij. Uiterlijk 1 april 2013 moet uw aangifte binnen zijn bij de Belastingdienst. U kunt uw belastingaangifte zelf invullen, maar u kunt ook de hulp inschakelen van een professionele boekhouder.

Belastingaangifte: zelf doen of een boekhouder inschakelen?

Iedereen kent de bekende slogan van de Belastingdienst wel: ‘Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel’. Toch stuiten nog veel mensen op problemen bij het invullen van hun belastingaangifte. De belastingwet kent veel regels en wetten. Bent u geen professionele boekhouder, dan hebt u vast geen zin om veel tijd en moeite te steken in het doorgronden van al deze regels en wetten. Bovendien is de belastingwet regelmatig aan veranderingen onderhevig.

Benut uw aftrekposten zo optimaal mogelijk

Het is voor het invullen van uw belastingaangifte vooral belangrijk dat u goed op de hoogte bent van welke aftrekposten u kunt benutten. Een professionele boekhouder kan u daarmee helpen. Hoewel u een boekhouder dient te betalen voor zijn hulp, zult u in veel gevallen goedkoper uit zijn, omdat u dankzij zijn of haar expertise kunt profiteren van leuke belastingvoordelen.

Bericht van de Belastingdienst

Wanneer u voor de verplichte datum van 1 april 2013 uw belastingaangifte hebt ingeleverd, dan krijgt u voor 1 juli 2013 bericht van de Belastingdienst met de mededeling hoeveel belasting u dient te betalen of hoeveel geld u terugkrijgt van de Belastingdienst.

Uitstel aanvragen belastingaangifte

Lukt het niet om voor 1 april 2013 belastingaangifte te doen, bijvoorbeeld omdat u nog niet alle benodigde documenten binnen hebt, dan kunt u uitstel aanvragen. Dit kan tot 1 april 2013, zowel telefonisch als digitaal of schriftelijk. Dient u uw aangifte niet op tijd in en vraagt u geen uitstel aan, dan kunt u een boete krijgen.