Pro deo advocaat heb ik hier recht op

Pro deo advocaat Amsterdam? Iedereen weet dat een advocaat over het algemeen niet bepaald goedkoop is om in te huren. En er zijn dan ook genoeg mensen in Amsterdam en daarbuiten die absoluut geen geld hebben om een advocaat in te zetten bij een rechtszaak. Toch moeten ook deze mensen het recht hebben op rechtshulp, zo staat het immers ook in de wet. Maar wat dan? Hoe krijgen deze mensen de hulp die ze dringend nodig hebben? Het antwoord daarop is pro deo advocaat Amsterdam. Een pro deo advocaat is namelijk een advocaat waarvoor u niet de gebruikelijke klap geld voor hoeft te betalen. Lees hieronder hoe dit precies werkt en wie recht op zo’n advocaat heeft!

Pro deo advocaat is voordeliger

Pro deo advocaat is zoals eerder gezegd dus een advocaat waarvoor u minder betaalt dan normaal. We zeggen ook wel dat het inhuren van zo’n advocaat gedeeltelijk gratis is. Dit kan doordat de overheid vindt dat iedereen rechtshulp zou moeten kunnen ontvangen, en daarom biedt zij in sommige gevallen rechtsbijstand. Een deel van het bedrag dat de pro deo advocaat kost wordt dan vergoed door de overheid. Hoeveel u wel zelf moet betalen kan ik u helaas niet vertellen; dit ligt namelijk volledig aan uw eigen inkomen en vermogen en verschilt dus per persoon.

Pro deo advocaat Amsterdam inschakelen

Wilt u graag ook gebruik maken van deze pro deo dienst? U moet wel weten dat niet iedereen recht heeft op een pro deo advocaat. Als u volgens de maatstaven wel in staat bent om een standaard advocaat in te huren kunt u geen pro deo advocaat krijgen. Heeft u interesse en wilt u graag weten of u in aanmerking komt? Raadpleeg dan de linkjes die u hier ziet om contact op te nemen pro deo advocaat Amsterdam. Rechtshulp hoort niet alleen voor de rijken te zijn, gelukkig zijn we het daar over eens!

pro deo advocaat Amsterdam