Mediation: samen tot een oplossing komen.

Mediator Deventer, helpt bij vervelende conflicten. Het kan natuurlijk voorkomen dat je te maken krijgt met een conflict waar jullie zelf niet meer uitkomen. De reden dat een conflict uitzichtloos lijkt is dat beide partijen niet willen toegeven en het elkaar extra moeilijk maken. Willen jullie toch tot een goede oplossing komen? Dan is het belangrijk dat jullie beide tot een goede oplossing komen en zo nodig een beetje water bij de wijn moeten doen. Maar op welke manier kunnen jullie tot een gezamenlijke oplossing komen? Hoe jullie samen tot een gezamenlijk oplossing kunnen komen gaan wij toelichten in deze blog.

Samen tot een gezamenlijke oplossing komen

Samen tot een gezamenlijke oplossing kunnen komen is erg belangrijk als jullie het conflict willen oplossen. Nu is natuurlijk de grote vraag hoe kun je dit aanpakken? Om een conflict op te lossen heb je twee opties, namelijk: het uitvechten in de rechtszaal of je vraag iemand om te bemiddelen. Het uitvechten in de rechtszaal is voor de meeste geen optie, aangezien dit erg lang duurt, erg veel geld kost en altijd verliezers kent. Een conflict oplossen met bemiddeling is dus de beste oplossing! Je kunt natuurlijk een goede vriend of familielid vragen om te bemiddelen, maar uit de praktijk is gebleken dat de andere partij zal denken dat hij of zij bevooroordeeld is. Het is dus altijd verstandig om een mediator in te schakelen. Een mediator is een onpartijdige persoon, die jullie situatie op een objectieve manier zal beoordelen.  Wanneer jullie tot een gezamenlijk oplossing zijn gekomen, komen de afspraken schriftelijk vast te staan in een overeenkomst. Heb jij te maken met een vervelend conflict en ben je woonachtig in Deventer, raadpleeg dan de website van mediator Deventer.

Meer informatie

Heb je bijvoorbeeld vragen over de mogelijkheden bij een conflict waar jij mee te maken hebt? Dan kun je deze vraag altijd stellen op de website van mediation Deventer. Het ook natuurlijk oom mogelijk om direct een afspraak in de plannen met mediation Deventer. Klik dan op één van de linkjes in deze blog.