Hoe belangrijk zijn de banden bij het verkopen van uw 2de hands auto?

Wilt u met succes uw auto verkopen, dan is het erg verstandig om er een paar goede banden onder het voertuig staan. Het is logisch dat een koper nauwkeurig de staat van de banden zal controleren.

 

Een set banden vervangen is niet meteen een goedkope investering. Als u dus auto banden heeft die nog net goed zijn om door de APK keuring te komen, dan is het te verwachten dat de potentiele koper zal proberen te onoderhandelen over de vraagprijs.

 

Banden erg belangrijk bij veiligheid van uw auto

 

Dit zal hij doen omdat er hem binnen de kortste keren kosten te wachten staan. Het is trouwens een foute redenering om banden te vervangen enkel en alleen om door de keuring te komen omdat de banden een heel belangrijk onderdeel vormen van de veiligheid van uw 2de hands auto.

Zijn de banden aan de auto die u wilt verkopen dus bijna versleten, dan is het goed om te overwegen om deze op tijd te vervangen om zowel uw veiligheid als de auto verkoop te stimuleren. Maar uiteraard zal niemand interesse hebben om op zijn auto nog nieuwe banden te leggen als hij van plan is deze toch op korte termijn te gaan verkopen. U zou eventueel tweedehands banden kunnen laten plaatsen. Echter, ook hier komt u er doorgaans niet goedkoop van af.

Waar u ook rekening moet mee houden, is het feit of de banden op uw occasion winterbanden of zomerbanden zijn. Wilt u in maart uw auto verkopen, dan bestaat de kans dat er nog winterbanden op de auto zitten. Deze moeten echter rond deze tijd vervangen worden, aangezien winterbanden veel te vlug verslijten als u er in de zomer mee rond rijdt.

Heeft u geen zin om al die tijd te steken in het verkopen van uw 2de hands auto? U kijkt er tegen op om uren lang met autoinkoop bedrijven te onderhandelen en die altijd wel een reden zullen vinden om commentaar te geven?

 

Een auto met versleten banden alsnog verkopen

 

Laat alles dan over aan mensen die gespecialiseerd zijn in de auto verkoop branche. Via de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.nl” geeft u de gegevens van uw auto door en zij gaan gratis en vrijblijvend voor u op zoek naar geïnteresseerde auto inkoop bedrijven. U hoeft zich niet bezig houden met onderhandelen, naar de keuring gaan, oppoetsen van je auto enzovoort. Binnen 48 uren zal u een bod krijgen voor uw auto dat realistisch en aanvaardbaar is. Het enige wat u dan nog moet doen is wel of niet akkoord gaan met het bod.