Files verminderen aanzienlijk door werkloosheid

57% van de bevolking is het er mee eens dat er steeds minder files zijn tijdens de spits uren, mensen vragen zich vervolgens af wat daar de oorzaak  van is. Er zijn steeds meer mensen die auto’s kopen, dus logisch gezien zouden er alleen maar meer files bij moeten komen in een dichtbevolkt land al Nederland.

Dit heeft te maken met een samenloop van omstandigheden, doordat de werkloosheid toeneemt moeten er steeds minder mensen naar hun werk. Naar de winkel gaan enzovoort doen ze niet tijdens de spits uren wat ervoor zorgt dat de files aanzienlijk verminderen. Daarnaast is het ook zo dat veel mensen minder vaak de auto nemen en eerder lopen of de fiets nemen om kosten te besparen. Steeds meer mensen proberen vervolgens om hun auto te verkopen op allerlei auto verkoop sites zoals ikwilvanmijnautoaf.nl om een extra zakcentje te hebben in deze moeilijke tijd.

Werkloosheid is met ruim 17.5% gestegen

Uit onderzoek is gebleken dat de aantal werklozen met 17.5% is gestegen als we Juli 2011 vergelijken met juli 2012. De aantal werklozen is met 62.000 gestegen in 2012, en de verwachting is dat het in 2013 met ruim 28.000 zal stijgen omdat bedrijven steeds meer banen schrappen om op alle mogelijke manieren hun kop boven water te houden. Dit heeft als gevolg dat mensen massaal hun auto’s willen verkopen op occasion verkopen sites, of de auto vaker op de parkeerplaats laten staan om de kosten te drukken. Veel mensen met grotere auto’s zoals dure BMW’s of Audi’s kiezen ervoor om hun auto te koop te zetten door middel van auto verkopen advertenties en gaan over op zuinigere, compacte auto’s die minder duur zijn in de wegenbelasting en in brandstof verbruik. Uit dit onderzoek is ook gebleken dat vooral de 55 plussers zijn getroffen door deze bezuiniging maatregelen, de verwachting is dat eind 2013 maar liefst 11 procent van de beroepsbevolking boven de 55 jaar werkzoekend zal zijn. Deze beroepsbevolking hebben meestal grotere auto’s waar ze hun leven lang voor hebben gespaard, dat betekent dat er komend jaar steeds meer dure auto’s tweedehands te koop zullen worden gezet.

Hoop voor de toekomst

De verwachting is wel dat er tussen 2014 en 2017 weer banen bij zullen komen, maar dat de Nederlandse bevolking in 2013 nog steeds zal moeten doorbijten. Mensen geven aan de werkloosheid om zich heen te kunnen zien en voelen, het hangt in de sfeer. De uitzendbureau’s en het CWI hebben bijna geen vacatures meer aan de muur hangen, de stad loopt leeg, de winkels gaan failliet en moeten noodgedwongen hun deuren sluiten. De wegen worden steeds stiller, er zijn steeds minder files en dit allemaal vanwege de financiele crisis. Heeft u zelf nog een grote auto voor de deur staan waar u vanaf wil? Meld uw auto dan aan op de occasion verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl, dan wordt u gegarandeerd binnen 48 uur gebeld door een erkende autohandelaar die u contant uitbetaald bij de sleuteloverdracht. Op deze manier heeft u snel weer contant geld op zak, en heeft u alleen met betrouwbare dealers te maken die hun afspraken netjes nakomen.