Een schadeauto verkopen naar aanleiding van een aanrijding

Er gebeuren ongeveer 3 miljoen ongelukken per jaar, bijna iedereen heeft wel eens een of meerdere aanrijdingen gehad in zijn leven, niet altijd per se meteen de hele auto total los maar wel bijvoorbeeld blijkschade enzovoort.

Ondanks het feit dat er overal flitspalen zijn, er politie rondrijdt, veel drempels, stoplichten en verkeersborden zijn blijven verkeer ongelukken toch een groot probleem. Wat zijn nou de redenen waardoor er zoveel ongelukken plaatsvinden, en wat kunnen we eraan doen? Als u een aanrijding heeft gehad kunt u dan beter uw sloopauto verkopen of laten repareren?

Top 10 redenen waarom mensen een aanrijding veroorzaken

Hierbij de top tien redenen waarom er zoveel ongelukken plaatsvinden in het verkeer:

– Op de eerste plaats staat nog steeds bellen achter het stuur, als u aan de telefoon bent, dan bent u meestal compleet afgeleid in uw hoofd, vooral als u belangrijk of emotioneel nieuws bespreekt.

– Met de radio bezig zijn, dan heeft u de neiging om steeds naar beneden te kijken naar de kleine toetsen wat natuurlijk erg gevaarlijk kan zijn.

– Eten onder het rijden, het is heerlijk om even langs de drive through te gaan voor en hamburger en frietje, maar ga dan op een parkeerplaats eten want eten/rijden/servetje pakken/mond afwegen gaan niet goed samen.

– Afgeleid raken door een ruzie op straat, mensen gaan meestal staren als er iets bijzonders gebeurt en niet meer op de weg letten wat veel aanrijden veroorzaakt.

– Dronken achter het stuur, het is altijd een probleem geweest en zal ook een probleem blijven. vooral tijdens het weekend en de feestdagen.

– Rijden onder de invloed van drugs die ervoor zorgen dat u niet geconcentreerd kunt blijven, in slaap valt, harder of extreem langzaam gaat rijden of dingen gaat zien die er niet zijn.

– Iets zoeken tijdens het rijden, als u een belangrijk papiertje of uw sigaret heeft laten vallen ga vooral niet op zoek tijdens het rijden.

– Te hard rijden, vaak gekoppeld aan alcohol/drugs gebruik of simpelweg vanwege de adrenaline kick wat er uiteindelijk voor zorgt dat u tegen een boom aanrijdt.

– Agressief rijgedrag. Het valt op dat mensen die zich snel irriteren in het verkeer ook erg veel ongelukken veroorzaken vanwege gevaarlijke, geïrriteerde inhaal acties enzovoort.

– Slechte wegen zoals bijvoorbeeld zandwegen in het bos enzovoort zorgen er ook wel eens voor dat mensen de macht over het stuur verliezen als het slecht weer is, of iets te hard rijden.

Uw schadeauto verkopen aan een sloopauto inkoper

Mocht u een aanrijding hebben gehad dan moet u gaan overwegen om uw auto te laten repareren, of om deze te verkopen aan een schadeauto inkoper die er een eerlijke prijs voor wil geven. Uw schadeauto laten repareren door een garage kan in bepaalde gevallen erg hoog in de papieren oplopen, in dat soort gevallen is het zeker verstandig om rond te gaan kijken naar “auto verkoop” advertenties naar een leuke, aantrekkelijke 2de hands auto. Als u een leuke vervanging heeft gevonden moet u natuurlijk nog van uw sloopauto af zien te komen voor leuk prijsje, ook al is deze  beschadigt heeft de auto nog steeds waarde voor demontage bedrijven die de onderdelen hergebruiken. De beste manier om achter de auto dagwaarde te komen en deze meteen op korte termijn te verkopen zonder er moeite voor te hoeven doen is door uw auto aan te melden op ikwilvanmijnautoaf.nl. Eenmaal aangemeld krijgt u binnen 48 uur een bod van een autohandelaar bij u in de buurt die interesse heeft in schadeauto’s.

Een ongeluk voorkomen

De beste oplossing is uiteraard om te voorkomen om een ongeluk te krijgen, maar hoe kun je je daarop voorbereiden zonder dat het al teveel moeite kost? De grootste boosdoener is haast hebben, en de verkeerde prioriteiten hebben. U bent misschien bijna te laat voor uw werk, of moet iemand ophalen die geïrriteerd op u staat te wachten, is het de risico waard om hard te gaan rijden zonder gordel om 10 minuten eerder aan te komen? Zijn die paar minuten verschil het waard om uw auto, of zelfs uw leven op spel te zetten? Als u ergens tegen aan rijdt vergeet ook niet wat voor een  papierwerk het met zich meebrengt voor de verzekering, en wat voor een ellende het kan zijn om van uw schadeauto af te komen, om een passende sloopauto inkoop bedrijf te vinden. Auto’s hebben niet voor niks gordels, ijs krabbers, airbags, ruitenwissers, richting aanwijzers enzovoort: maak gebruik van ze, stoer doen is misschien wel spannend, maar niet veilig.