Een auto verkopen en een financiering

Wil je als  particulier je auto verkopen, dan zou het kunnen dat er met een financiering gewerkt wordt. Vooral als je nog een vrij jonge en prijzige tweedehands auto wilt verkopen, is die kans groot. Het is als particulier dan wel uitkijken geblazen dat je niet opgelicht wordt of zaken doet die eigenlijk niet toegelaten zijn.

 

Met welke manier van financieren er ook wordt gewerkt, de gouden regel is dat je pas je occasion mag meegeven als je het geld ofwel in handen hebt of als je zeker bent dat het geld op je rekening staat.

Auto aankopers die door middel van een financiering de autoinkoop aflossen

Gaat het om een jonge tweedehands auto, dan is er kans dat de eventuele auto aankoper een autofinanciering neemt. Doorgaans zal de bank dan het geld op jouw rekening storten. Geef pas je auto mee als het geld er effectief op staat. Een andere mogelijkheid is dat de auto opkoper werkt met een persoonlijke lening of LOA (lening op afbetaling). In dat geval krijgt de autoinkoop bedrijf het geld van de bank. Vraag aan de auto aankoper om je contant te betalen. Werk zeker niet met een bankcheque, want de garantie dat deze gedekt is, is uiterst klein. Zorg er dan best ook voor dat de overdracht van het geld gebeurt op een moment dat de banken nog open zijn, zodat je je centen meteen kan wegbrengen. Je hebt binnen je vrienden of familie vast wel één of andere uit de kluiten gewassen kerel rondlopen. Vraag hem om ook bij de transactie in de buurt te zijn.

 

De gevaren van je wagen verkopen op afbetaling

Wat je zeker niet mag doen, is zelf voor financier spelen. Laat nooit toe dat de auto inkoper met je auto er van door gaat en je belooft dat hij je auto maandelijks zal betalen. Eerst en vooral is het risico dat er helemaal geen betaling zal volgen uiterst groot. Daarenboven sta je op dat moment machteloos, want een klacht indienen in zinloos. Meer nog, je loopt zelfs het risico dat je nog op de vingers zal getikt worden aangezien je niet gemachtigd bent om geld uit te lenen.

 

Zonder financiering je occasion verkopen

Voel je aan dat de eventuele koper met een financiering zal moeten werken, dan kan je misschien beter kiezen voor de occasion verkopen site “ikwilvanmijnautoaf.be”. Hier moet je zelf helemaal niets ondernemen om je auto te verkopen. Je geeft de nodige gegevens door en professionele onderhandelaars die van de automarkt op de hoogte zijn als geen ander regelen voor jou de autoverkoop. De kans dat je binnen de 24 uren een bod krijgt dat heel aanvaardbaar is en waarbij je op een veilige manier je centen zal krijgen, is uiterst groot.