Blijf op de hoogte van alle fiscale veranderingen en bereken de bijtelling van uw leaseauto

De overheid voert ieder jaar opnieuw fiscale veranderingen door dus bereken daarom ook ieder jaar opnieuw de bijtelling van uw leaseauto. Per 1 januari 2015 zijn er al meerdere bijtellingen aangepast, maar in 2016 gaat deze fiscale bijtelling in veel gevallen weer omhoog. Bereken daarom dit jaar nog de bijtelling van uw leaseauto voor het nieuwe jaar. Door de steeds hoger wordende kosten, wordt het privégebruik van een auto van de werkgever voor veel mensen steeds minder aantrekkelijk. De hoogte van de bijtelling is afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de leaseauto. Wanneer werknemers meer dan 500 kilometer per jaar met hun leaseauto rijden voor privédoeleinden, betalen zij een bepaald percentage bijtelling.

Veranderingen van de bijtellingstarieven
Vanaf het moment dat het leasecontract voor de auto is afgesloten, staat de bijtellingscategorie van de leaseauto voor 60 maanden vast. Mensen die een lopend leasecontract hebben, kunnen uiteraard blijven rijden tegen de eerder afgesproken tarieven voor bijtelling. Werknemers waarvan het leasecontract binnenkort echter verloopt, doen er verstandig aan om de bijtelling van een nieuwe leaseauto te berekenen. Waar er in 2015 nog 5 bijtellingscategorieën waren, zijn dit er in 2016 nog maar 4. Het is dus goed mogelijk dat men in 2016 voor dezelfde leaseauto als in 2015 veel meer bijtelling moet betalen. Bereken de bijtelling daarom op tijd om te zien wat de verandering in bijtelling in het jaar 2016 voor uw situatie betekent.

Nieuw leasecontract afsluiten?
Voor mensen die erover denken om ook privékilometers met een leaseauto te gaan rijden, doen er verstandig aan om dit nog in 2015 een leasecontract af te sluiten. Vanwege de strengere bijtellingstarieven in 2016 zullen veel mensen honderden euro’s kunnen besparen.