Autoverkoop via “ikwilvanmijnautoaf.nl” stijgt terwijl nieuwe verkoop daalt

Vanwege de crisis in Nederland valt het op dat er steeds minder mensen zijn die nieuwe auto’s kopen terwijl de autoverkoop via ikwilvanmijnautoaf.nl stijgt en steeds meer mensen voor occasions kiezen.

Voor de automakelaars is dat natuurlijk best vervelend omdat ze steeds moeilijker van hun nieuwe auto’s afkomen, dus moeten steeds meer meer kortingen en aanbiedingen spelen om klanten te trekken. Aan de andere kant is dit wel een goede ontwikkeling op de occasion verkoop markt die zich nu kan ontplooien.

De occasion verkoop markt ontplooit dankzij de consumenten

Deze ontwikkeling heeft niet alleen met de crisis te maken, maar ook met de mentaliteit van consumenten in het algemeen. Mensen willen niet teveel betalen voor een auto die waarschijnlijk over een paar jaar toch weer weg gaat vanwege gezinsuitbreiding, of omdat deze versleten is. Het wordt steeds makkelijker om van auto te wisselen dankzij alle occasie auto verkoop sites zoals marktplaats enzovoort, waarbij consumenten een bod kunnen doen op verschillende auto’s en de beste deal een leuke occasion kunnen aanschaffen.

Een nieuwe auto kopen met een lening neemt af

Er worden bovendien ook steeds minder leningen/financieringen goedgekeurd door banken als het om een nieuwe auto kopen gaat, er wordt steeds strenger naar de maandelijkse inkomen en uitgaven gekeken, naar de BKR en thuissituatie voordat ze een aanvraag uberhaupt in behandeling nemen. Die optie is er helaas niet meer voor veel mensen, wat ook bijdraagt tot deze verhoging in de occasion verkoop statistieken.

Uw occasion snel verkopen voor een goede prijs

Zit u zelf nog met een occasion voor de deur waar u al een tijd vanaf wilt? Dan kunt u deze kosteloos aanmelden op de autoverkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl, dan ontvangt u binnen 48 uur een bod van een erkende autoinkoop bedrijf die zich bij u in de buurt bevindt. U wordt bij de sleuteloverdracht contant uitbetaald door de dealer zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.