20% minder gebruikte auto’s en 31.5% minder nieuwe auto’s verkocht in Januari 2013

De hele wereld heeft hoe dan ook direct of indirect last van de economische crisis, toch is de auto verkoop markt en van de sectoren die het hardst hierdoor is getroffen. De cijfers liegen er niet over, er zijn in Januari 31.5% minder nieuwe auto’s verkocht en 20% minder gebruikte auto’s terwijl de verwachting is dat het juist in Januari zou gaan stijgen.

Veel mensen snappen niet hoe dit mogelijk is, juist omdat mensen financieel wat krapper zitten zou men juist denken dat er meer auto verkoop en inruil transacties zouden plaatsvinden op de 2de hands auto verkopen markt, maar we constateren juist het tegenover gestelde effect.

Mensen nemen geen risico’s meer

In deze onzekere tijd nemen mensen niet graag de risico om van auto te veranderen in de angst dat er iets mankeert aan hun nieuwe auto wat weer allerlei kosten met zich mee zal brengen. Daarnaast spelen de lease bedrijven ook een groot rol in deze ontwikkeling, we constateren dat lease bedrijven steeds meer jonge auto’s exporteren in plaats deze te koop te zetten op 2de hands auto verkoop markt zoals ze dat vroeger altijd deden. Veel lease rijders hebben voor juli 2012 ook besloten om over te gaan op een zuinigere auto die minder kosten met zich meebrengt. In feite zorgen de onzekere sfeer, de politieke veranderingen en de verhoging van de vaste lasten voor een daling van de autoverkoop cijfers, zowel nieuw als tweedehands. Dit betekent dat zowel dealers als auto verkopen sites steeds creatiever moeten doen om aan klanten te komen, door middel van leuke acties en kortingen proberen ze hun hoofd boven water te houden en clientele te lokken, wat tot nu toe helaas nog niet voldoende heeft opgeleverd.

Uw auto verkopen als consument zonder risico’s te nemen

De auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl begrijpt als geen ander dat u als consument zekerheid wil, en geen onnodige risico’s wilt lopen in deze crisis tijd als het om uw occasion verkopen gaat. Daarom werkt de site samen met ruim 3.500 dealers zodat u gegarandeerd binnen 48 uur al een bod kunt verwachten van een erkende auto inkoop bedrijf. Op deze manier krijgt u contant uitbetaald voor uw 2de hands auto, u hoeft zelf niks te doen, alles wordt voor u als consument in orde gemaakt tot in de puntjes. De auto verkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl gaat voor u op zoek naar de beste deals en dit gebeurt 100% kosteloos voor u als particulier.