Je eigen waterpijp kopen

Vind je het ook erg gezellig om ef en toe samen met je vriendengroep een waterpijp te roken in een shisha lounge? Dan is het een leuk idee om een eigen shisha waterpijp te kopen, dan kan je altijd waterpijp roken wanneer je maar wil. Het kan lekker thuis in de zeten, op een mooie dag in het park en op een warme avond op het strand. Maar hoe begin je aan de aankoop van een shisha en waar moet je aan denken?

Allereerst moet je een goede verkoopplaats zoeken. Je kan waterpijpen kopen in winkels met rookwaren en speciaalzaken. Daar ben je (meestal) zeker van een kwalitatieve waterpijp en krijg je advies van de verkoper. Het nadeel is dat deze waterpijpen meestal wel vrij duur zijn. Je kan ook en shisha bestellen op internet. In online webshops heb je een groot aanbod en dus veel keuze, vaak zijn er ook allerlei handige waterpijp toebehoren te koop. Kijk wel goed of je met een betrouwbare website te maken hebt.

Als je een goede verkoopplaats hebt gevonden, moet je uitzoeken welke waterpijp bij je past. Er zijn vanalle soorten shisha’s te koop: van traditionele Turkse en Egyptische soms zelfs met de hand gemaakt, tot moderne waterpijpen die machinaal geproduceerd worden. Je kan kiezen tussen veel merken, kleuren en groottes. Ook moet je kijken hoeveel slangen je eraan wil. Als je met een grote groep rookt, is het leuk om er meerdere te hebben.

Ten laatste is er nog iets belangrijks dat je niet mag vergeten: de waterpijp tabak. Tabak voor de waterpijp is in een groot assortiment aan soorten en smaken te verkrijgen. De populairste tabak moet wel fruittabak zijn, dit is tabak met een lekkere fruitsmaak aan. De klassiekers zijn apper, perzik en bosbes, maar er zijn ook allerlei speciale smaken.