Uw eigen pc samenstellen heeft veel voordelen

U heeft hier vast wel al van gehoord: de mogelijkheid om uw eigen computer op maat samen te stellen. In dit artikel zal ik het heel kort algemeen eens hebben over waarop je best dient te letten wanneer je een computer samenstellen wil.

samenstellen

Een heel belangrijk punt in het samenstellen van een computer is dat alle componenten onderling moeten samenwerken en compatibel zijn, met andere woorden moet je er zeker op letten dat de gekozen processor wel degelijk de gepaste socket heeft voor het gekozen moederbord. Ook is het verder van belang te weten dat sommige moederborden niet in alle behuizingen passen. Bijgevolg zal bijvoorbeeld een micro-ATX behuizing geen ATX moederbord kunnen plaats geven.

Een volgend zeker niet onbelangrijk punt bij het samenstellen van een computer op maat, is er zeker voor te zorgen dat uw computer voorzien is van voldoende stroom, zeker wanneer je bijvoorbeeld een gaming computer wenst samen te stellen, waarbij de grafische kaart meestal een enorm grote verbruiker is, is het zeer belangrijk dat je toch kort even de tijd neemt om even te berekenen hoeveel stroom uw computer ongeveer zal verbruiken. Op internet staan hieromtrent verschillende zogenaamde PSU calculators die u zeer goed helpen bij de keuze van de gepaste power supply unit (of met andere woorden “voeding”).

In verdere artikels zal ik op deze materie iets dieper ingaan maar onthoud uit dit artikel dat het zeer belangrijk is als je beslist van “ ik wil een computer samenstellen” dat je toch enig onderzoek pleegt zodat je er voor kan zorgen dat zeker alle onderdelen onderling met elkaar compatibel zijn, en dus met elkaar passen, en vooral goed zullen samenwerken.