U wil een nieuwe computer kopen? Hier volgt info over de verschillende types!

Groeit het idee: “Ik wil een nieuwe computer kopen?” Wel dan vindt u in dit artikel een korte beschrijving van de verschillende types computers die er op de markt zijn.

Vooraleer we verder gaan naar de beschrijving van de types computers onderling wens ik eerst kort even in te gaan op de twee grote groepen van computers, namelijk de vaste desktop computers en de draagbare laptop computers. Als u uw computer overal wenst mee te nemen dan kiest u best voor een van de laptop computers.

computer kopen 2

  • Verschillende types desktop computers

–          De “toren” desktop computer

Dit type computer splitst de toren met de hardwareapparatuur af van de monitor en andere componenten in aparte onderdelen, dit type komt momenteel nog het meest voor van alle types vaste computers omdat het grote voordeel hiervan is dat u gemakkelijk de verschillende onderdelen specifiek naar uw noden kunt kiezen en afstemmen. Alsook is dit type computer later gemakkelijkst te upgraden. De prijzen hiervan variëren van ongeveer € 500 tot € 1200 voor een gemiddeld systeem met monitor.

–          De “All In One” desktop computer

Dit type computer combineert de hardwareonderdelen, interne componenten en monitor in één compact geheel. Een All In One systeem maakt uw beslissing gemakkelijker omdat dit systeem alles bevat wat u nodig hebt. All in one computers komen voor in budget vriendelijke pakketten gaande van € 500 tot € 1000. Maar er bestaan ook dergelijke systemen die boven de € 2000 kunnen kosten, afhankelijk van de kracht van het systeem.

  • Verschillende types laptop computers

–          De “laptop” computer

Dit type computer combineert alle basisonderdelen in één enkel geheel. Momenteel vertrekt de prijs van een gewone laptop vanaf ongeveer €350 euro maar kan gaan tot boven de € 2000, alweer afhankelijk van hoeveel kracht en extra’s u nodig hebt.

–          De “Ultrabook” computer

Ultrabooks zijn dunner en lichter dan standaard laptops, wat als grote voordeel heeft dat ze extreem draagbaar zijn. De kost van een ultrabook varieert tussen de € 600 en de € 1800. Ultrabooks zijn gewoonlijk iets duurder dan gewone laptops met vergelijkbare specificaties omdat de behuizingen van ultrabooks veel verder in detail worden ontwikkeld om het geheel zo licht en compact mogelijk te maken.

–          De “Netbook” computer

Netbooks verafschuwen optische drives en high-end onderdelen, en proberen alles gedaan te krijgen via een internet browser. Netbooks hebben de eigenschap dat ze zeer klein zijn, met schermen van ongeveer 10 inch. Hoewel hun populariteit drastisch afgenomen is door de opkomst van tablets, behouden ze nog steeds hun plaats in de markt doordat ze de meest draagbare computer zijn met ingebouwd fysisch toetsenbord. Een netbook kost ongeveer tussen de € 200 en € 400.

–          De “Tablet” computer

Tablets zijn compacte, ultra draagbare touchscreen apparaten die afhangen van een specifiek besturingssysteem. Mini- programma’s, ook wel apps genaamd, maken het mogelijk al het werk te doen wat u van een gewone computer verwacht, met dat verschil dat u geen toetsenbord en muis meer dient te gebruiken, maar u gewoon het scherm dient aan te raken. De prijs van tablets varieert momenteel tussen de € 250 en €900, afhankelijk van de kracht en het merk dat u kiest.

Ik hoop u met dit kort artikel toch een beetje duidelijkheid gegeven te hebben over de verschillende mogelijkheden die u heeft als u beslist: “Ik wil een nieuwe computer kopen”.