Software testen

Weet u niet wat software testen precies inhoudt of hoe dit wordt gedaan? In deze blog leggen wij u graag meer uit over software testen, omdat het steeds belangrijker is dat software naar behoren werkt. Wij maken namelijk met z’n allen steeds meer gebruik van software. Bijvoorbeeld al die apps die u op uw telefoon hebt. Of nog belangrijker: de software die bedrijven op zakelijk gebied gebruiken om ervoor te zorgen dat bepaalde processen geautomatiseerd kunnen worden. Dit wordt ook wel procesautomatisering genoemd. Maar eerst vertellen wij u meer over software testen.

Software testen

Software testen wordt gedaan om te bekijken of de software geheel naar behoren functioneert. Daarnaast moet er worden bepaald of de software aan alle gewenste eisen voldoet. Om het even plat te zeggen: er moet in beeld worden gebracht wat het testobject is, de eisen waar software test aan moet voldoen, dit wordt ook wel de testbasis genoemd. Daarnaast is het van belang dat er in kaart wordt gebracht welke testmethode er wordt toegepast en wanneer er begonnen wordt aan het testproces.

Functionaliteit bij software testen

Er zijn verschillende manieren van software testen, bijvoorbeeld load testing. Wat is de eindgebruiker van de software? Is dit een team dat werkt aan een groeiende webwinkel en die met een nieuw systeem gaan werken om hun pakketjes te versturen? Dan is het zeker van belang dat er tot in detail wordt afgestemd wat de wensen zijn voor de software en dat deze software ook uitvoerig wordt getest op functionaliteit. Dit kan eventueel ook effectiviteit genoemd worden. Bij deze manier van software testen wordt er bepaald of alle facetten van de software het doen naar behoren. Er zijn nog veel meer factoren waar rekening mee wordt gehouden bij het software testen. Hierover vertellen wij u de volgende keer meer.