Norman lanceert Mobile Security voor Android

Explosie in Android malware maakt bescherming meer dan ooit noodzakelijk

In het afgelopen jaar is er een sterke groei in malware die gebruikers van Android beïnvloedt, wat betekent dat het uiterst belangrijk is voor Android-gebruikers om zichzelf te beschermen. Het gevaar is niet alleen malware, maar ook bedreiging van de privacy via apps.

Volgens een recent rapport* is meer dan 1% van alle Android-telefoons besmet met malware en de dreiging groeit extreem snel. Met het marktaandeel van Android van 69%** komt dit overeen met circa 89.000 geïnfecteerde telefoons in Nederland, ofwel het gehele inwoneraantal van de gemeente Hilversum in Noord-Holland.

“De tijd is rijp voor Android-gebruikers om zichzelf te beschermen en daarom introduceren we Mobile Security voor Android”, zegt CTO Arne Uppheim van het beveiligingsbedrijf Norman. Onze oplossing is eenvoudig te gebruiken, het wordt alleen geactiveerd als de gebruiker iets nieuws installeert en door de cloud-gebaseerde scanning is er geen negatieve invloed op de prestaties en de levensduur van de batterij van de telefoon.

Wat is het risico?

In 2013 zijn apps op Android Market die de malware “Badnews” bevatte, meer dan 2 miljoen keer gedownload voordat Google deze verwijderde. Badnews verschijnt als een onschuldige advertentie maar haalt prive-informatie van uw telefoon en downloadt nieuwe malware naar uw telefoon volledig buiten Google Play om.

Er zijn ook voorbeelden van Android-malware die contacten in uw adresboek spamberichten stuurt,  hoge telefoonrekeningen aanmaakt van zogenaamde betaalde nummers, creditcard gegevens steelt, probeert om u via internetbankieren op te lichten of programma’s die stiekem je telefoon volledig overnemen voor gebruik van strafbare feiten. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden van malware voor Android waar gebruikers zich bewust van moeten zijn en het gebruik van eersteklas bescherming nodig maakt.

Privacybescherming en antidiefstal

U moet ook zorgen voor het waarborgen van uw privacy. Hoewel veel van deze apps geen malware bevatten, kunnen ze meer gegevens verzamelen en uw gebruik bijhouden dan u zou willen. Omdat dit niet zo gemakkelijk voor iedereen is om bij te houden, heeft Norman Mobile Security ook een gebruiksvriendelijke “Privacy Advisor”, die aangeeft welke geïnstalleerde apps méér toestemming vragen dan ze eigenlijk nodig hebben.

Norman Mobile Security biedt ook een gemakkelijke antidiefstal oplossing voor het op afstand lokaliseren, vergrendelen en verwijderen van inhoud op uw mobiele telefoon als deze verloren is.

Goede gewoonten zijn niet genoeg

We raden alle Android-gebruikers aan erg voorzichtig te zijn op de “hyperlinks” die u klikt en welke webpagina’s u bezoekt. “Geen software te installeren van onbekende bronnen en accepteer geen apps die permissies vragen die niet nodig zijn”, zegt Uppheim.
Moderne adware is nu zo sluw dat iedereen gemakkelijk in de val wordt gelokt terwijl voor minder dan € 8,00 per jaar Norman Mobile Security u gemoedsrust kan bieden.

Belangrijkste kenmerken Norman Mobile Security:

• Antivirus oplossing met cloud gebaseerde scanning

• Scannen van toepassingen tijdens de installatie

• Bescherming tegen onveilige websites

• Antidiefstal oplossing om op afstand te lokaliseren, vergrendelen en de inhoud te verwijderen op je mobiel en de mogelijkheid om berichten te versturen naar je verloren mobiel

• Ongeëvenaarde, gratis Nederlandstalige ondersteuning

 

(*) Alcatel – Lucent 2013 Malware rapport.

(**) Samsung 2013 – Samsungs leads Dutch’s smartphone market.

 

Contact Informatie

Maarten Prins, Marketing Communication Manager Norman Data Defense Systems B.V.
Tel: +31 (0)23 78 90 222  E-mail: marketing@norman.nl  Web: www.norman.nl