Negatieven scannen om meerdere generaties te bewaren

Voordat het digitale tijdperk zijn intrede deed werden foto’s afgedrukt van negatieven, om deze te bewaren wordt ervoor gekozen deze in te scannen. Voorgaande generaties hebben belangrijke momenten vastgelegd met een fotocamera met rolletje dat ontwikkelt diende te worden. Deze negatieven zijn zeer gevoelig voor licht. Daarbij worden tegenwoordig niet veel negatieven meer ontwikkeld. Professionele fotografen en kunstenaars ontwikkelen negatieven als zij een authentieke uitstraling willen creëren.

Negatieven scannen om het materiaal veilig te bewaren
In het verleden zijn prachtige foto’s gemaakt die worden bewaard als negatieven in een ruimte met de juiste waarden. Dit is zeer kostbaar en garandeert niet een lange levensduur. Om de beelden op de negatieven te bewaren is het aan te raden deze in te scannen. Dan worden de materialen ook digitaal bewaard zodat toekomstige generaties kunnen genieten van hun beeldgeschiedenis. Naast officiële negatieven zijn er ook veel families die een groot gedeelte van hun jeugd en voorgaande generaties op negatieven heeft staan. Ook voor hen is het mogelijk de negatieven in te laten scannen. Een organisatie als VDH-media maakt mogelijk om negatieven lange tijd te bewaren.

Beeldmateriaal digitaliseren
Naast het scannen van negatieven is het ook mogelijk om beeldmateriaal om te zetten naar een digitaal bestand. Veel mensen hebben videobanden met jeugdherinneringen en willen deze graag velen jaren bewaren. Een videoband is met speciale apparatuur om te zetten naar een digitale versie op dvd.

Lees meer op: https://vdh-media.com/