Is Butter de nieuwe Popcorn Time?

Afgezien van een heerlijke en gezonde zuivelproducten Butter is de laatste grote ontwikkeling binnen de Popcorn Time universum. Zoals de meesten van jullie al weten de officiële Popcorn Time vork is op dit moment naar beneden en misschien nooit terug. Aanvankelijk was het onduidelijk waarom de dienst werd stilgelegd en in eerste instantie werd gedacht dat de reden was interne onrust veroorzaakt door de aansluiting met VPN provider VPN.ht. Sindsdien informatie naar buiten is gekomen dat de echte reden is een rechtszaak die is eigenlijk “Hollywood” vs. Popcorn Time. De MPAA is begrijpelijkerwijs erg enthousiast over deze ontwikkeling en het zal interessant zijn om de zaak te volgen.

Niet alle leden van de Popcorn Time devs worden ontmoedigd door de rechtszaak en hebben onmiddellijk stichtte de Butter project. Butter werkt net als Popcorn Time deed (en nog steeds doet) door het spelen van videobestanden zoals ze tegelijkerTime worden gedownload van en gedeeld met het Bittorrent netwerk. Van de blikken van Butter screenshots (de service niet beschikbaar is voor het publiek nog) lijkt het ook dat Butter veel eruit zal zien als het niet precies zoals Popcorn Time dus wat is het verschil eigenlijk?

Om dit te begrijpen moet je begrijpen hoe sommige van Popcorn Time werken. De menu’s in Popcorn Time zijn geen geïntegreerd onderdeel van de software zelf, maar worden ingevuld op basis van websites van derden die index torrent-bestanden. Door de richting van deze verbinding de inhoud van de menu’s in een handomdraai worden veranderd. Butter op het oppervlak significant verschillend van Popcorn Time van het vullen van de inhoud van menu’s van websites van derden die alleen index niet-auteursrechtelijk beschermd films en tv-shows.

Dit zal blijkbaar Butter zinloos om de meerderheid van de Popcorn Time gebruikers die voornamelijk hebben gemaakt van de dienst om illegaal downloaden, bekijken en delen recente releases die worden beschermd door het auteursrecht maken. Echter, door het gebruik van plugins Butter kan zeer eenvoudig worden aangepast om de menu’s te vullen met auteursrechtelijk beschermde inhoud is in wezen draaien in een exacte kopie van de Popcorn Time.