Hoe ziet een zoekmachine optimalisatie campagne er uit?

Zoekmachine optimalisatie is in het huidige internetlandschap heel belangrijk, en naar alle verwachtingen gaat het alleen nog maar belangrijker worden in de komende periode. Er is genoeg informatie te vinden op internet over het zelf uitvoeren van zoekmachine optimalisatie en tot zekere hoogte kan men hier succes mee bereiken. Maar wanneer je echt wil strijden om te toppositie zal je in zee moeten gaan met een online marketing bureau met alle kennis over zoekmachine optimalisatie.

Zoekwoordanalyse

De eerste stap van een succesvolle zoekmachine optimalisatie campagne is het uitvoeren van een zoekwoordanalyse. Daarbij wordt gekeken naar de juiste zoekwoorden voor de website. Zoekwoorden moeten namelijk niet alleen passen bij de website, maar er moet ook genoeg volume op zitten om daadwerkelijk bezoekers naar de website te trekken. Aangezien ongeveer 70% van de mensen binnen de eerste twee resultaten blijft zijn deze posities het meest begeerd. Maar dat betekent ook dat er veel concurrentie op die termen zit. Om de juiste afweging hiertussen te maken is veel ervaring met zoekmachine optimalisatie nodig.

De website optimaliseren

Een aantal factoren aan de website moeten helemaal in orde zijn om kans te maken op een toppositie. Onder anderen de content van de website, eigenlijk de tekst op de website, moet super goed geschreven zijn. Het nut hiervan is tweevoudig; enerzijds maakt goede content het makkelijk voor de zoekmachine om de website te snappen en anderzijds zorgt goede content er voor dat bezoekers op de website blijven. Hoe langer een bezoeker blijft, hoe groter de kans dat ze iets kopen. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de algehele gebruiksvriendelijkheid van de website, maar ook de autoriteit van de website, ofwel de online reputatie van de website.