Hoe kan je uw computer op een gewenst tijdstip laten afsluiten?

Het kan wel eens gebeuren dat je onverwacht weg moet van kantoor, zonder dat je weet dat je al dan niet terug zal komen die dag, op dit moment is het handig dat je weet dat je uw computer op een bepaald tijdstip automatisch kan laten afsluiten, zonder dat je het op dat moment dan nog effectief dient aan te klikken of iets hoeft te doen. In volgend artikel leg ik kort uit hoe dit mogelijk is. Op deze manier bespaart u zich toch weer een rit naar een ervaren computer hersteller, die u hieromtrent ongetwijfeld eveneens verder kan helpen.

Ninja Shutdown

Om uw computer op een bepaald tijdstip te laten afsluiten hoef je enkel volgende stappen te ondernemen. Download eerst en vooral een het  volgende programm: RTG Ninja Shutdown, wanneer dit gedownload en geïnstalleerd is, wijst alles eigenlijk zichzelf uit, het is hetzelfde zoals je uw wekker zou zetten om op te staan. Wanneer het programma geinstalleerd is, hoef je enkel in te geven welk tijdstip je uw computer wil afsluiten, maar je kan ook de opties “opnieuw opstarten” ofwel “uitloggen” kiezen.

Een andere mogelijkheid is Simple Shutdown Timer te gebruiken om uw computer op een bepaald tijdstip te laten afsluiten. In principe is dit programma nog eenvoudiger als het vorige, waarbij je hier enkel hoeft in te geven over hoeveel tijd hij moet afsluiten, ook kan je verschillende opties nemen als je bijvoorbeeld wil opnieuw opstarten of uw computer eveneens in slaapstand wenst te zetten.

Indien je hier echt niet mocht in slagen om dit programma draaiende te krijgen op uw computer kan je steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller. Maar zo ver zal het ongetwijfeld niet komen, aangezien dit een schitterend en eenvoudig programma is.