Hoe kan je de standaard webbrowser instellen in Windows 10?

De meesten onder ons zijn ondertussen wel vertrouwd met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Met een nieuw besturingssysteem komen er steeds ook weer nieuwe potentiële problemen die overwonnen dienen te worden. Één van deze problemen is het instellen van de standaard browser van uw keuze. Uiteraard zal Microsoft steeds zijn eigen programma’s, en bijgevolg ook zijn eigen browser bevoordelen en proberen in gebruik te laten nemen. Natuurlijk bestaat evenwel de mogelijkheid om de browser naar uw keuze in te stellen. In dit artikel probeer ik u kort uit te leggen hoe je in Windows 10 de standaard browser van uw keuze kan instellen, op die manier bespaart u zich een rit of een telefoontje naar een ervaren computer hersteller.

Standaard programmas

Om de standaard webbrowser van uw keuze in te stellen dien je eenvoudig volgende stappen te doorlopen:

  • Je opent heel eenvoudig het start menu door er één keer op te klikken
  • Zonder ergens in een veld te staan typ je  “standaardprogramma’s”, waar de bureablad-app tevoorschijn zal komen (een app met een radertje)
  • Vervolgens klik je door op de betreffende app en zal een nieuw kader openen, waarin je de gewenste instellingen kan aanpassen of volledig naar uw hand zetten
  • Onderaan dit kader staat ook de optie “standaardbrowser”
  • Hier kan je de gewenste standaardbrowser instellen (dit natuurlijk nadat je hem op uw computer geïnstalleerd hebt)

Mocht je na het lezen van dit artikel alsnog problemen ondervinden met het instellen van de standaard browser, kan u zich steeds tot een ervaren computer hersteller wenden.