Gmail ondersteunt Windows XP en Vista niet meer, wat nu?

Je hebt het ondertussen reeds gehoord, Google Gmail ondersteunt de besturingssystemen van Microsoft Windows XP en Microsoft Windows Vista niet meer. Wat dient er nu te gebeuren?

Om op bovenstaande vraag heel kort te antwoorden: een nieuwe computer kopen.

Computer kopen

Met de komst van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10 verandert er heel veel in de computerwereld. Als gevolg dat meer energie gestoken wordt in de nieuwste besturingssystemen bouwt Microsoft stelselmatig de ondersteuning van de vroegere besturingssystemen af, met als grote gevolg dat er grote veiligheidslekken in de betreffende besturingssystemen worden blootgelegd, waardoor gebruikers van deze besturingssystemen in principe niet meer veilig zijn. Het wordt hierbij dan ook ten zeerste afgeraden nog te online bankieren. Indien je met deze besturingssystemen toch nog online wenst te bankieren kan je u best naar een ervaren computer hersteller wenden om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Maar ik wens hierbij nog eens extra te benadrukken dat het online bankieren, zelfs met nog een actieve browser en actieve antivirussoftware nog steeds heel gevaarlijk is, en is het zelfs aangeraden om toch zo vlug mogelijk uw systeem te vernieuwen.

Indien u alsnog wenst verder te surfen op internet, bestaan er naast Google Chrome nog wel enkele andere browsers die de oudere besturingssystemen van Microsoft nog ondersteunen. Een goed gekende browser hiervoor is Mozilla Firefox. Deze open source browser is een heel goed alternatief voor wie nog met een verouderd besturingssysteem werkt. In deze browser moet je zelf wel zorgen dat uw plug-ins zoals flash player geïnstalleerd worden, en bijgevolg ook af en toe controleren en zelf updaten.

Zoals gezegd, bestaan er nog enkele mogelijkheden om te blijven surfen op internet met verouderde besturingssystemen, maar als gouden raad kan ik toch meegeven dat het ten zeerste aan te raden op zijn minst het idee “ik wil een nieuwe computer kopen” in overweging te nemen.