Een nieuwe computer kopen of samenstellen? Hier enkele tips!

Heeft u het idee “ik wil een nieuwe computer kopen” om die dan zelf te assembleren? Maar heeft u daar tot nu toe nog geen ervaring mee? In dit korte artikel geef ik alvast enkele tips die het proces iets makkelijker kunnen maken. Natuurlijk geldt de belangrijkste regel altijd: als je iets niet weet dien je zelf de interesse te hebben om het probleem op te zoeken.Computer bouwen

  • Statische elektriciteit

In de wereld van de computerbouwers is statische elektriciteit de grootste vijand van de computerbouwer. Een schok van statische elektriciteit kan in het slechtste geval een volledig nieuw moederbord in minder dan een seconde naar de knoppen helpen. Daarom is het uitermate belangrijk uzelf ervan te vergewissen dat er geen statische elektriciteit aan u hangt. Hiervoor is een anti statische polsband een heel goed hulpmiddel.

  • De belangrijkste tool

De belangrijkste tool van de computerbouwer is ongetwijfeld de schroevendraaier. U hoeft geen immense voorraad aan werkmateriaal te hebben, één schroevendraaier is misschien wel wat weinig, maar een heel voorraadrek hoeft u helemaal niet te hebben.

  •  Indien u meerdere computers bouwt

Houd uw werkomgeving dan zo “clean” als mogelijk. In dit opzicht kunt u al uw schroeven zo organiseren dat elk type en soort in een apart vakje komt te liggen. Hiervoor zijn er vele verschillende sorteersystemen op de markt. Orde en netheid is in dit beroep een zeer belangrijk onderdeel.

  •  Span de schroeven niet te hard aan

Een grote fout die door de meeste beginnende computerbouwers gemaakt wordt is dat ze hun schroeven veel te hard aan spannen, op die manier gaan ze vaak doordraaien en komen ze te los te zitten, met alle gevolgen van dien. Belangrijk is reeds te stoppen wanneer u enige spanning voelt op de schroef. Dit vergt wel enige ervaring om te weten hoe ver u kunt gaan.

Wanneer u het idee “ik wil een nieuwe computer kopen” hebt en daarbij zou u zelfs willen verder gaan en uw eigen computer samenstellen, dan geeft dit korte artikel enkele tips die u daarbij op weg kunnen helpen. Indien u toch twijfelt kunt u altijd op internet op zoek gaan naar advies. Het internet staat namelijk vol van mensen die hun ervaringen in verband met het bouwen van computers willen delen.