De tablet, een technologische revolutie

De technologie staat niet stil. Steeds weer worden er vernieuwingen aangereikt waardoor je levensstandaard verbeterd wordt. Eén van die vernieuwingen is de tablet. Dankzij de tablet heb je steeds een persoonlijke assistent bij de hand.

Een onmisbaar comfort

Uit onderzoek blijkt dat Belgen en Nederlanders graag gebruik maken van het nieuwe comfort door middel van een tablet. Ongeveer de helft van de inwoners zou beschikken over een tablet volgens het onderzoeksbureau GfK. Maar liefst 34% van alle personen die beschikken over toegang tot het internet beschikken over een tablet. De verwachtingen laten uitblijken dat het tablet bezit in de toekomst nog zal toenemen.

Oorspronkelijk werd de tablet markt gedomineerd door de iPad, maar daar komt stilaan verandering in. Naarmate er goedkopere tablets op de markt komen, met name uit Azië, zal het Apple aandeel zeer waarschijnlijk halveren en stabiliseren rond de 25%.

Technische revolutie

Niet alleen het tablet gebruik maar ook het smartphone gebruik is de laatste jaren fors gestegen. De opmars van de tablet en de smartphone is te wijten aan de trend om via verschillende toestellen op het internet te surfen. Sommige mensen gebruiken wel drie apparaten om te internetten, namelijk hun smartphone, tablet en laptop.

Het actief gebruik maken van het internet hoort namelijk bij het dagelijkse leven van de meeste mensen. Ruim 1/3 van de bevolking heeft een sociaal leven op Facebook of Twitter.

Gevolgen van de technische revolutie

Het intensief surfen op smartphones en tablet heeft een gevolg op het online verkeer. Zo halen websites steeds meer trafiek uit mobiele toestellen als een tablet of een smartphone.
Volgens het bedrijf Adobe zou ongeveer 8% van de online trafiek afkomstig zijn van tablets en 7% uit smartphones. Het resterende gedeelte is afkomstig van de dekstops en laptops. Vooral retailsites zouden een opvallend groter aandeel van tablets in de totale trafiek registreren.

De onderlinge verhouding tussen de smartphone en de tablet in het online verkeer verschilt van land tot land. Het grootste tablet gebruik kan je terugvinden in Groot-Brittannië. In landen als Japan en China is het de smartphone die het meest wordt aangesproken. Ondanks de landelijke verschillen kan je globaal wel spreken van een tablet voorkeur.

Die voorkeur is volgens onderzoekers te wijten aan het grotere scherm en een hoger surf comfort.
Ook de intensiteit waarmee websites bezocht worden ligt hoger bij tablets dan bij smartphones.