Automatisch systeemherstel inschakelen in Windows 10

Zoals je hoogstwaarschijnlijk reeds gehoord of gelezen hebt, krijgen Windows 10 home gebruikers niet meer de mogelijkheid om te kiezen of ze bepaalde updates al dan niet wensen te installeren. Dit gebeurt automatisch en kan niet meer afgezet worden. Voor de Windows 10 pro gebruikers bestaat deze keuze wel nog.

Maar stel dat er automatisch een slechte update geïnstalleerd wordt die niet 100 procent in orde is… Dan kan het zijn dat uw systeem vreselijk tegen begint te werken.

In dit geval, en om op het ergste voorbereid te zijn leg ik in dit artikel kort uit hoe je systeemherstel kan inschakelen om automatisch herstelpunten te laten maken vooraleer belangrijke updates geïnstalleerd worden. Indien u twijfelt of u dit wel correct uitvoert kan u vooraf altijd eens contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Automatisch systeemherstel te activeren in Windows 10 kan op verschillende manieren, in dit artikel beschrijf ik wat in mijn opinie de makkelijkste manier is om dit te bereiken.

Je klikt gewoon linksonder op het Windows tekentje (of met andere woorden het Start- menu). Daar kan je rechtstreeks typen, hoewel je geen tekstvak ziet.

Klik op “Start”, zodat het start menu opent en typ dan “Herstelpunt”. En druk op enter. Hierna opent onmiddellijk het kader met Systeemeigenschappen, die geopend wordt op het tabblad systeembeveiliging, daarin krijg je de optie om onder beveiligingsinstellingen op Lokale schijf (C:) (systeem) te klikken en dit te configureren. Wanneer je doorklikt op configureren, krijg je daar de mogelijkheid om voor het gewenste station de automatische systeembeveiliging in te schakelen.

Systeemherstel

Op deze manier wordt telkens vooraleer er updates geïnstalleerd worden, vooraf een herstelpunt gemaakt, waarmee u indien gewenst terugkeren naar het punt alvorens de update plaats vond.

Indien u niet zeker weet hoe u dit kan configureren, kan u altijd voor de zekerheid eens contact opnemen met een ervaren computer hersteller.