Welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten?

In je leven krijg je te maken met heel wat verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten, zoals je zorgverzekering. Andere verzekeringen zijn niet verplicht om af te sluiten, maar wel heel handig. Wij geven je een overzicht van deze verzekeringen.

Inboedelverzekering

Als je een eigen woning hebt dan is het altijd aan te raden om een inboedelverzekering af te sluiten. Met een dergelijke inboedelverzekering dek je namelijk schade aan spullen die niet aan je huis ‘vastzitten’. Dus spullen die je in het geval van een verhuizing zou meenemen. Denk hierbij aan meubels, zoals je bank en tafel. Maar ook aan audio- en videoapparatuur. Of wat dacht je van kostbare sieraden? In geval van waterschade, brandschade of bijvoorbeeld inbraak wordt deze verzekering uitgekeerd.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een juiste aansprakelijkheidsverzekering dek je jouw aansprakelijkheid voor mogelijke schade aan personen (letselschade) of andere zaken. Stel dat je bijvoorbeeld tijdens een auto-ongeluk schade hebt toegebracht aan een auto. In zo’n geval kan de schadevergoeding flink oplopen. De meeste mensen hebben echter niet zoveel geld op hun rekening staan, en kunnen dus in dat geval het risico financieel zelf niet dragen. Daarom is het altijd handig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Opstalverzekering

Het is eigenlijk geen verplichte verzekering, een opstalverzekering. Toch stellen de meeste hypotheekverstrekkers een opstalverzekering wel verplicht wanneer je een koophuis hebt. Je noemt deze verzekering ook wel een woonhuisverzekering. Hiermee dek je schade aan spullen die wel aan je huis vastzitten. Denk aan leidingen, centrale verwarming en bijvoorbeeld je badkamer. Je kunt alle bovengenoemde verzekeringen afsluiten bij http://vanbreukelen.nu.