Sociale werkplaats regio Utrecht

Mijn buurman zit al jarenlang thuis, en dit komt omdat hij een aantal jaren geleden een ernstig ongeluk heeft gehad op zijn werk. Hierdoor heeft hij bepaalde banen niet aan kunnen nemen, en is hij langzaam aan een kluizenaar geworden. Echter gaat hij hedendaags weer vaker de deur uit, gezien het feit dat hij hedendaags werkzaam is bij de sociale werkplaats Utrecht. Op deze manier heeft mijn buurman weer sociale contacten en heeft hij weer afleiding.

Werken bij de sociale werkplaats

Een sociale werkplaats is in mijn ogen een geweldig initiatief. Op deze manier komen mensen aan het werk die eerder door de maatschappij werden afgeschreven. Toch verdiend in mijn ogen iedereen de kans om te werken, en zij dus ook zijn of haar eigen geld kan verdienen. Bovendien krijgen deze mensen op deze manier ook weer contacten, gezien het feit dat zij weer te maken krijgen met mensen in hun omgeving. Ook mijn buurman zat eerder altijd aan zijn huis gekluisterd, maar sinds hij werkt zie ik hem regelmatig opduiken in de stad met zijn vrienden.

Wil jij meer weten over de sociale werkplaats Utrecht, of ben je woonachtig in de omgeving van Bunnik en wil je meer over de sociale werkplaats Bunnik weten? Klik dan op de linkjes voor meer informatie.