Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt

Als gevolg van de recessie hebben veel bedrijven te kampen met reorganisaties. Bovendien worden veel lonen bevroren en krijgen medewerkers minder snel een vaste aanstelling bij hun werkgever. Dit kan leiden tot onbegrip en onvrede bij de medewerkers binnen de organisatie. Echter, als de passie van de mensen binnen een organisatie optimaal benut en ondersteund worden, zal de productiviteit en de kwaliteit van het werk toenemen.

Meten is weten
Als u als organisatie te allen tijde optimaal wilt presteren, is het belangrijk om te meten hoe uw organisatie gezien wordt. Dit kan onderzocht worden, hiertoe wordt het image gemeten ook de klanttevredenheid kan gemeten worden. Zo krijgt u als organisatie een goed en duidelijk beeld van hoe het bedrijf in de markt staat. Bovendien wordt het binnen organisaties steeds belangrijker te weten te komen wat de rol van cultuur en leiderschap is en welke invloed hebben deze factoren op het succes van het bedrijf.

Kwaliteit
Om te allen tijde te kunnen rekenen op medewerkers, is het belangrijk dat zij op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de organisatie en dat de keuzes die het bedrijf maakt, helder en duidelijk zijn. Dat levert gepassioneerde medewerkers op en hogere kwaliteit. Een organisatieadviseur voor leiderschap blijkt een uitkomst om de leiders van nu van mindset te doen veranderen. Om al deze redenen wordt het meten van de positie van bedrijven in de markt steeds belangrijker en daarbij ook de manier van leidinggeven aan de