Meer geld naar uitbesteden

Het is voor een ondernemer is de schildersector lastiger om ondernemers te zijn dan ondernemers in de meeste andere sectoren. Dat komt omdat er in de schildersector relatief veel regels zijn en regels beperken de bedrijfsvoering vaak. Een ondernemer zit daarom helemaal niet op deze regels te wachten en heeft het liefst zo min mogelijk regels.

Naast de normale wetgeving, die voor elk bedrijf hetzelfde is, moet elk bedrijf zich ook aan de regels houden van de CAO van de branche waarin zij actief zijn. De CAO schilders is een erg lastige CAO en is daarom de meeste beperkende factor voor een schilder ondernemer. De vele regels van de CAO maken het voor ondernemers een stuk lastiger om een schildersbedrijf te hebben. Een deel van de regels had er helemaal nier moeten zijn, omdat ze nauwelijks iets toevoegen en voor ondernemers alleen maar lastig zijn.

Om het jezelf als ondernemer wat makkelijker te maken, kan je dingen uitbesteden waar je zelf niet zoveel vanaf weet.  Zo kan je een deel van de administratie uitbesteden aan een administratiekantoor en kan je juridische zaken uitbesteden aan een expert op dat gebied. Verder kan je voor alle dingen die met personeel te maken hebben een consultant salaris inhuren.

Als gevolg doet het administratiekantoor alle moeilijke dingen van de administratie en alle delen die het administratiekantoor sneller kan doen dan de ondernemer. Een goede afweging tussen de kosten van het administratiekantoor en tussen de tijd die het de ondernemer kost zorgt ervoor dat de administratie goedkoper kan gedaan worden dan voorheen en dat je tijd over houdt die je vervolgens aan andere dingen kan besteden. Hetzelfde kan met alle juridische zaken en met alle zaken die met het personeel te maken hebben. Door goed te zoeken naar een partner waar je aan kan uitbesteden bespaar je veel geld en houdt je tijd over.