Loopbaanbegeleiding en loopbaancoaching

Als jong persoon ben je constant bezig met jezelf verbeteren, met je kennis uitbreiden en nieuwe contacten op doen. De eerste 25 jaar van je leven breng je meestal op school door. Van de basisschool naar de middelbare school naar het hoger onderwijs. En heb je je bachelor eenmaal binnen, dan zijn er nog vele mogelijkheden om verder te studeren en je verder te ontwikkelen. Maar vanaf het moment dat je een baan vindt, kan het soms lastig zijn om deze ontwikkeling door te voeren. Met een nieuwe baan komen veel nieuwe vaardigheden en nieuwe kennis kijken, maar wat als je tien jaar dezelfde of soortgelijke baan houdt? Betekent dit dan dat je verkeerd bezig bent?

 

Dat hoeft niet zo te zijn. Dezelfde baan houden betekent namelijk vaak niet dat je je niet kan ontwikkelen. Door het volgen van een cursus kan je je kennis updaten of nieuwe dingen leren. Zolang je uitdaging in je baan blijft houden, kun je blijven ontwikkelen. Mocht je twijfelen of dit bij jou het geval is, dan kan je contact op nemen met een loopbaancoach. Deze coach helpt je bij het in kaart brengen van jouw assertiviteit, communicatie, samenwerking, leiderschap en het versterken van je empathisch vermogen.

 

Door kritisch naar deze punten te kijken, weet je wat jouw sterke en zwakke eigenschappen zijn. Een loopbaancoach helpt je om je sterke punten verder te ontwikkeling en meer te gebruiken. Daarnaast helpt de coach je met het verbeteren van je zwakke punten. Dit gebeurt door middel van gesprekken en vragenlijsten. Het kan ook dat je gevraagd wordt om een beroepskeuzetest, competentietest of persoonlijkheidstest in te vullen. Zo wordt in korte tijd duidelijk waar je aan kunt werken. Tijdens deze loopbaanbegeleiding leer je wat jou uniek maakt. Zo wordt je weer interessant voor jezelf én voor je werkgever!