Kiezen voor mediation bij een conflict

Conflicten zijn menselijk. Conflicten zijn er altijd al geweest en ook iedereen heeft dit minimaal 1 keer meegemaakt in zijn of haar leven. Ze verschillen echter in ernst. Sommige conflicten zijn niet meer op te lossen zonder een derde persoon erbij. In dat geval is het een heel goed idee om te kiezen voor mediation. Dit houdt in dat er een mediator bij de gesprekken komt om het conflict op te lossen.

Een mediator

Veel mensen kiezen voor een rechtszaak met advocaat als er een conflict opgelost moet worden. In tegenstelling tot een rechter, zal een mediator samen met u een oplossing vinden. Waar een rechter oplossingen voorlegt, zal de mediator ervoor zorgen dat de gesprekken tussen u en de andere partij vertrouwelijk, vrijwillig, informeel, maar vooral goed zullen verlopen, waardoor er op een collegiale manier een oplossing zal komen waar beide partijen blij mee zijn.

Afspraak maken

Heeft u momenteel een arbeidsconflict of heeft u een mediator nodig, omdat u gaat scheiden? Ga dan naar de website. Op de website vindt u alle belangrijke informatie over hoe een mediator te werk gaat en waar deze gevestigd zijn, maar ook de contactgegevens zodat u direct een afspraak kunt maken of eerst vragen of opmerkingen achter kunt laten.