Hoe vind ik mijn droombaan

DroombaanJe werkt vijf jaar voor je huidige werkgever en komt erachter dat het toch niet helemaal is wat je wilt. Dan krijg je opeens een helder moment; je weet wat je wilt doen. Maar ja, je zit met je huidige baan, maandelijkse lasten en een partner voor wie je wilt zorgen. Hoe pak je dat aan?

Je staat er niet alleen voor
Schakel de hulp van een deskundige in wanneer de kloof tussen je huidige baan en je droombaan heel diep is. Bij Terborgh loopbaanbegeleiding kun je een coach in de arm nemen die jouw loopbaan met je onder de loep neemt.

Zelf doen

Een afweging maken
Nuttig is om realistisch te zijn. Het gras is immers altijd groener aan de overkant. Maak een haarfijne afweging van wat je daadwerkelijk hebt (en dat kan meer zijn dan je denkt!) en wat je verwacht te krijgen bij je droombaan. Wie weet merk je wel dat je fantasie├źn zit na te jagen.

Breng je eigen talenten in kaart
Als je tot de conclusie komt dat je droombaan in de verste verte niet lijkt op wat je nu doet, loont het om serieus na te denken over een nieuwe loopbaan. Het eerste wat je dan het best kunt doen, is kijken waar jouw talenten liggen. Passen je talenten bij je droombaan, of haal je je van alles in het hoofd?

Breng je droombaan in kaart
Goed, je talenten passen bij je droombaan, maar is die nou wel echt zo leuk als jij het je nu voorstelt? Zo ja, ga dan zoeken. Kijk waar je jouw baan zou kunnen krijgen. Wil je een prestigieuze baan in een luxe kantoor, of zoek je liever een warm oord op? Denk ook na over de eisen van je nieuwe baan. Heb je nieuwe kwalificaties nodig? Waar kun je die krijgen? Zijn er andere aspecten van je leven die een heel andere vorm kunnen aannemen?