Een lening aanvragen voor je bedrijf

Als je een eigen bedrijf wilt opzetten, moet je veel dingen regelen. Sommige dingen zijn leuker om te regelen dan anderen. Veel mensen houden niet van de financiële kant van een eigen bedrijf, maar het hoort er zeker bij. Je kunt ook maar beter niet de kantjes er vanaf lopen, want het is een heel belangrijk onderdeel van het succes van je bedrijf. Als de financiën niet goed op orde zijn, kan het nooit wat worden.

Om te kunnen beginnen met een bedrijf heb je startkapitaal nodig. Dit heb je meestal niet zelf, in ieder geval niet het hele bedrag. Om toch aan geld te komen, zul je dus moeten lenen. Voordat je naar de banken stapt om om geld te vragen, moet je eerst veel in kaart brengen. Om te beginnen moet je een goed plan hebben voor je bedrijf. Als je met een vaag idee bij de bank komt, hebben ze er geen vertrouwen in en ga je nooit genoeg geld krijgen. Zorg dus dat je een duidelijk plan hebt en dat je zelf overtuigd bent van de kans van slagen. Bedenk vervolgens hoe veel geld je nodig hebt om dat plan uit te kunnen voeren. Leen nooit meer dan je nodig hebt, ook niet als de banken blij zijn het je te lenen. Schulden kosten altijd geld, omdat je rente moet betalen, dus maak niet meer schulden dan nodig.

Vervolgens zijn er veel verschillende vormen van zakelijk geld lenen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor kredietvooruit, funding of een funding circle. Het heeft allemaal voor- en nadelen, maar het belangrijkst is dat het op jouw bedrijf van toepassing is. Zorg dat je de kleine lettertjes goed leest en dat je aan alle eisen kunt voldoen. Vaak zijn er minimale omzet eisen of moet je jaarcijfers aan kunnen tonen.