De volgende stap met agrarisch advies

Veel boeren zijn het liefste zo veel mogelijk met zijn bedrijf bezig. Het hart van veel boeren ligt bij hun dieren. Een boer is dan meestal ook veel tijd bezig met het verzorgen van zijn dieren. Alle dingen die daarnaast bij het bedrijf horen zijn in veel gevallen alleen maar vervelend. Als een boer een nieuwe stal wilt bouwen of iets anders wilt doen, komt er dikwijls regelgeving bij kijken.

Regelgeving kost alleen maar tijd en zorgt er alleen maar voor dat een boer het nog drukker krijgt. Een boer heeft daarom helemaal niets aan regelgeving. Het is veel beter voor een boerenbedrijf als de boer met zijn dieren bezig kan zijn en niet meer zoveel met regelgeving, want dieren worden veel gezonder als er meer tijd in hun wordt gestoken. Het is voor een gezond boerenbedrijf dus nodig om meer tijd met het boerenbedrijf bezig te zijn.

Om genoeg tijd met het boerenbedrijf bezig te zijn is het nodig om al de bijzaken uit te besteden. Deze bijzaken zijn bijvoorbeeld de administratie. Een deel van de administratie kan een boer misschien zelf wel doen, maar het grootste deel van de administratie kost veel tijd voor een boer omdat de boer niet goed weet hoe hij de administratie moet doen. Een boer wordt dus heel erg geholpen als zijn administratie door iemand anders wordt gedaan.

Naast de administratie kan een boer ook alles wat met regelgeving heeft te maken uit besteden. Als er dus een nieuwe stal wordt gebouwd, is het beter voor een boer om dit door iemand anders te laten doen. Iemand die veel van regelgeving af weet en veel van de branche, weet beter welke stalinrichting goed is. Zo kan wijsman een boerenbedrijf bijvoorbeeld helpen bij al het nodige advies. Een boer hoeft zich dan niet meer te verdiepen in regelgeving.